Ligi Eesti Energia Jordaania arendusprojektist: riske on alati

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi leidis Eesti Energia Jordaania projekti kommenteerides, et konkreetsetes arendusprojektides on alati riske, mille üle võib vaielda ja läbematust üles näidata.

«Seda eriti kui tegu on kauge kultuurikeskkonnaga.  Jordaania projekt on veninud meie mõistes liiga kaua, aga mitte meie poole süül,» kommenteeris Ligi Postimehele.

Ligi sõnul käis ta ka ise paari kuu eest Jordaanias kohal ning kohtumistest sealse pea- ja rahandusministriga jäi väga hea mulje.  «Jordaania vajab seda arendust, see on tehniliselt küps ja sellel on laialdane poliitiline toetus, ent kultuurikontekstis on veel midagi, mille tõsidust aitab hinnata aeg,» lisas ta.

Rahandusministri sõnul on ta endiselt lootusrikas, aga ka uhke, et Eseti suudab «maailmale tarkust pakkuda ja seda teatakse siit ka küsida. »

Ühtlasi märkis rahandusminister põlevkivi know how eksport on väga õige tegevus.

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive tunnistas üleeile ETV saates  «Kahekõne», et kui Jordaania põlevkiviprojekt ei õnnestu, siis läheb riigile kuuluval ettevõttel tuulde 15 miljonit eurot.

Eesti Energia Jordaania projekti direktori Andres Anijala sõnul ei ole seni Jordaaniasse panustaud 15 miljonit  eurot võrreldes kodumaiste investeeringute mahuga  liiga suur summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles