Ojuland: Belgia toetab Euroopa raudteevõrgu arendamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong.
Reisirong. Foto: Caro / Scanpix.

Täna kohtus Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland Belgia peaministri ja valitsuse liikmetega, arutamaks eelseisva Euroopa Liidu Belgia eesistumise prioriteete, muu hulgas oli kõne all raudtee areng.


Rääkides transpordipoliitikast, rõhutas Belgia peaminister Yves Leterme vajadust arendada raudteesektorit, mis on võrreldes teiste transpordisektoritega oma arengus maha jäänud.

Ojuland märkis, et eesistujariigil on tähtis roll Euroopa Liidu prioriteetide seadmisel. «Belgia toetus üle-Euroopalise raudteevõrgu arendamisele on tähendusrikas. Loodetavasti annab see tuult tiibadesse meie eesmärgile ehitada välja Tallinn-Berliin liin, mis avab meie jaoks teisedki Euroopa keskused,» lausus ta.

Kohtumisel Euroopa Parlamendi liberaalide fraktsiooni koordinaatoritega tõstatati teiste teemade seas ka Euroopa Liidus ühtse kontrolli rakendamine finantsteenuste üle ning võimalikud meetmed majanduskriisist ülesaamiseks, eriti mis puudutab majanduskasvu ja tööhõivet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles