Ekspert: Eesti suhteline vaesus näitab potentsiaali

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahas keskmine eestlane tõenäoliselt kunagi ei suple, kuid tema rikkus võib praegusega võrreldes oluliselt kasvada.
Rahas keskmine eestlane tõenäoliselt kunagi ei suple, kuid tema rikkus võib praegusega võrreldes oluliselt kasvada. Foto: SCANPIX

Eesti suhteline vaesus võrreldes muu Euroopaga on Nordea panga majanduseksperdi Tõnu Palmi sõnul mõnes mõttes positiivne, kuna näitab, et meie elu võib praegusega võrreldes veel palju paremaks muutuda.


«See annab tulevikupotentsiaali, et kui palju on Eestil võimalus Euroopa keskmisele järele jõuda,» kommenteeris Nordea Pank Eesti peaökonomist Palm eile avaldatud andmeid, mille kohaselt Eesti SKT inimese kohta ostujõudu arvestades moodustas mullu 62 protsenti ELi keskmisest.

Nende andmete põhjal on Eesti Euroopa Liidu jõukuse edetabelis tangant kuues. Palm usub, et tõuseme ettepoole. «Eesti positsioon paraneb, kuna enamus suuri kärpeid, mis tegime eelmisel aastal, seisavad teistel riikidel just ees ja need kahtlemata majanduskasvu ei soosi,» selgitas ta.

Viie Euroopa rikkaima riigi hulka jõudmiseks peaks Eesti Palmi sõnul «leidma oma Nokia». Selle leidmise tõenäosus on aga tema arvates aga väga väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles