Sõrra: Rahvaliit on rohkem muuseumivärk

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sõrra
Jaan Sõrra Foto: Margus Ansu

Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees ja Eesti Põllumeeste Keskliidu asepresident Jaan Sõrra põhjendas E-24-le antud intervjuus oma Eestimaa Rahvaliidust välja astumist sellega, et selle erakonnaga polnud enam võimalik põllumeeste huve kaitsta.


Kui palju põllumehi praegu Teie seljataga üldse on?

Kui Rahvaliidu kongressi eel põllumehi kokku lugesime, siis saime 334 inimest. Aga neist on arvestatavaid tegevpõllumehi 60 ringis. Paljud enam ei mäletanudki, et nad selle erakonna liikmed on. Kui meelde tuletasime, siis küsiti mitmel korral: «Oi-oi, kas tõesti?»

Mis edasi saab? Kuhu poole vaatate?

Põllumeestele on vaja erakonda, millel on mõju ja mainet rahva silmis. Ega siin palju valikuid ei ole. Tean, et paljud ühinevad sotsidega, neil on vajalik potentsiaal olemas. Praegu esindavad ju riigikogus põllumehi sotsiaaldemokraadid Kalev Kotkas ja Kalvi Kõva, kellele hiljaaegu lisandus Jaanus Marrandi. Ka Ivari Padar on ju talupidaja. Ise pole veel kindlalt otsustanud, kuid ega minagi teist võimalust näe. Üks on selge, Rahvaliidu ridades enam põllumeeste huve kaitsta pole võimalik. See pn üks muuseumivärk.

Kuidas üldse suhtumisega põllumeestesse rahul olete?

Põllumehest on seni hoolinud küll vaid sotsid ja Rahvaliit. Teised vaatavad pragmaatiliselt, et hääli sealt suurt ei tule. Reformi jaoks poleks maainimest justkui olemaski, nad ei näe, kust toit meie lauale tuleb. Peaminister Ansipi suust pole veel kordagi kuulda olnud, et ta raskel ajal põllumeestele kaasa tunneks. Keskerakond on viimasel ajal siiski veidi mõistmist ilmutanud.

Kuidas jaanid veedate?

Päris mure sellega. Meil siin Tartu kandis kaks päeva jutti sadanud. Karjamaa ja põllud on kõik vee all, ei saa traktoriga peale minna, et lõkkepuid viia. Aga loodame, et läheb paremaks. Head jaanipäeva kõigile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles