Baltika võib kasumisse jõuda järgmine aasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika õmblusvabrik.
Baltika õmblusvabrik. Foto: Peeter Langovits.

Eelmisel aastal 159 miljonit krooni kahjumit teeninud rõivafirmale Baltika ennustab LHV analüütik Kristo Oidermaa kasumi piirimaile jõudmist järgmisel aastal.

Baltika Grupi aktsionäride üldkoosolekul esitletud strateegia, mis näeb ette 9 protsendilist kasvu aastas on Oidermaa hinnangul võimalik.«Kuna majandus on hakanud jälle ülesmäge minema, siis võib selline kasv olla üpris reaalne,» märgib Oidermaa.

Kahjumi põhjuseid toob Oidermaa välja mitmeid: «Eelmise aasta suure kahjumi tekitas eelkõige kiiresti langenud müügikäive ja nõudlus toodete järele. Samuti tuli laovarude vähendamiseks teha tavapärasest suuremaid allahindlusi. Kulubaasi alandamine võtab aega ning tulemuseks oligi väga suur kahjum.»

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder lühiajalisi prognoose ei avaldanud, kuid lisas: «loodame, et LHV-l on õigus.»

Baltika soovib suurendada aktsiakapitali emiteerides ligi 9 miljonit aktsiat. LHV hinnangul lahjendab see oluluiselt praeguste aktsionäride positsiooni. Milder selles probleemi ei näe: «Ma käitun ikkagi eeskätt ettevõtte juhina»


«Eelkõige sõltub 2011. aasta tulemus ettevõtte suutlikkusest tegevust ümber korraldada ja veelgi kulusid kärpida,» märgib Oidermaa.     
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles