Veskimägi: Thulema vedasid põhja juhtimisvead või kuritegelik raha kantimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard kontorimööbli tootjat Thulemad praegu osta ei plaani.
Standard kontorimööbli tootjat Thulemad praegu osta ei plaani. Foto: SCANPIX

Möödunud reedel kuulutas Harju maakohus välja mööblitootja Thulema pankroti, mida firma mai lõpus taotlema hakkas.

Eesti juhtiva mööblitootja Standardi juhatuse liikme Enn Veskimäe hinnangul on Thulema hädades süüdi kunagised omanikud: «Omanikud, kes firma kunagi ostsid, Wallenium. Pehmelt öeldes, kas oli tegemist  juhtimisvigadega või tahtliku kuritegeliku raha kantimisega.»

«Turg oli ju oluliselt muutunud ja ekspordikanaleid Thulemal ei olnud,» märgib Veskimägi firma probleemide põhjuseid. Lisaks märgib, et probleemne oli ka firma kitsas turusegment: «Thulema tootis ju büroomööblit ja sellel turul on sama, mis ehituses. Kui täna ehitajad kuskil koppa maasse ei löö, ei hakka ka see turg tõusma.»

Veskimärgi kinnitab, et praegusel hetkel nad Thulema ostmisest huvitatud ei ole. Ta lisab, et kaubamärk on küll Eestis tuntud, aga mujal maailmas ei ole selle midagi peale hakata.

Tänasel päeval ekspordib Standard 80 protsenti oma toodangust. Veskimäagi lisab, et Eestis on hotellid kõik juba ära ehitatud, aga mujal maailmas sisustust ikka vahetatakse.

Endine Wallenium Grupp lasi pankrotti minnes korstnasse ligi 21 miljonit krooni tarnijate ja võlausaldajate raha

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles