Steve Jobs oli kapiaudiofiil

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple’i juht Steve Jobs.
Apple’i juht Steve Jobs. Foto: AP / Scanpix

Mees, kes on vastutav selle eest, et maailma täitis digitaalse pakkimisega kastreeritud muusika, harrastas oma kodus hoopis peenemaid naudinguid. Muusik ja helikvaliteedi eest võitleja Neil Young ütles tema kohta paar aastat tagasi: «Steve Jobs oli digitaalse muusika teerajaja. Aga kui ta koju läks, kuulas vinüülplaate.»

Ajakiri Wired võttis ette 1982. aastal tehtud foto Jobsi kodust ja tuvastas, missorti varustusega Jobs muusikat nautis. Pildil istub Jobs tühjas toas Tiffani lambi all ja kogu muu sisustus koosneb plaadikuhjast ja märkimisväärsest audiotehnikast.

Tuvastati järgmised seadmed (tänapäevaste hindadega)

Kolm fotol tuvastatavat plaati on Bach Brandenberg Concertos (Jean-Pierre Rampal, Maurice André; RCA), Ella Fitzgerald: The Cole Porter Songbook (Vol. 1, Verve) ja Steely Dan's Aja (ABC).

Wired arvutas kokku, et kui keegi tahaks endale Jobsiga võrreldava stereosüsteemi kokku panna, siis läheks see maksma umbkaudu 8200 dollarit - plaadid välja arvatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles