Euroala SKT kasvas avakvartalis vaid 0,2 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKP juht Mario Draghi
EKP juht Mario Draghi Foto: SCANPIX

Eurotsooni sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas käesoleva aasta esimeses kvartalis vaid 0,2 protsendi jagu – mitte 0,4 protsenti, nagu oli üksmeelselt ennustatud.

Juhtiva euroala majandusena jätkas 0,8-protsendilise kasvuga Saksamaa. Prantsusmaal valitses stagnatsioon, Itaalia langes kergelt ning Holland kukkus 1,4 protsenti.
USA ja Euroopa investorid läksid andmeid kuuldes üle kõige turvalisematele riigivõlakirjadele, kirjutab Financial Times.

Oma peamise ekspordituru takerdunud kasvust kohkunud Aasia turud alustasid päeva aktsiamüügiga.
Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi on viimastel nädalatel vihjamisi mõista andnud, et ta on valmis võitluseks inflatsiooni nimel, mis on hetkel vaid 0,7 protsenti ja seega vähem kui pool soovitud tasemest (veidi alla 2 protsendi).

Investorid kardavad aga, et EKP on oma hetke maha maganud ning regioon on libisemas deflatsioonispiraali, mis pärsib kasvu ja kasvatab võlakoormaid.
Euroopa nõrkus kujutab aga riski teistele maailmajagudele, raskendades globaalmajanduse taastumist.

Euroala perifeeria riigivõlakirju tabas tugev müügilaine, mis lükkas Itaalia, Hispaania, Portugali ja Kreeka tootlused teravalt üles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles