Liive: kui Jordaania projekt ei õnnestu, siis läheb ettevõttel tuulde 15 miljonit eurot

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Energiafoorum 2013 konverents Kumu auditooriumis. Sandor Liive.
Eesti Energia Energiafoorum 2013 konverents Kumu auditooriumis. Sandor Liive. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive tunnistas, et kui Jordaania põlevkiviprojekt ei õnnestu, siis läheb riigile kuuluval ettevõttel tuulde 15 miljonit eurot.

«Eksimusi ei tasu karta - kui meil põlevkivienergia arendamine ka väljaspool ei õnnestu, siis vähemalt me ei pea kahetsema, et me olime liidrid, aga me ei proovinud,» ütles Liive ETV saates «Kahekõne».

Praegu seisab Jordaania projekti tulevik tema sõnul poliitilise otsuse taga, sest Jordaanias teevad intensiivset müügitööd ka tuumaenergia arendajad.

«Põlevkivist energia tootmine on miski, kus terve maailm vaatab meid - põlevkivi ressurss on maailmas meeletu,» rääkis Liive, kelle sõnul on energia valdkonnas viimase kümne aasta jooksul toimunud kaks suurt revolutsiooni - Kanada õliliivad ja USA kildagaas, kolmas koht, kus on globaalne ressurss, on põlevkivi.

«Põlevkivi on küpsemata nafta, meie oma tehnoloogiaga teeme selle protsessi, milleks muidu kuluks sadu tuhandeid aastaid ära 20 minutiga, kuumutame, ja välja tuleb nafta,» rääkis Liive, lisades, et ettevõtte peamised investeeringud on suunatud Eestisse - ainuüksi viimase 3-4 aastaga on nad Eestis investeerinud ligi miljard eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles