Loe, kuidas liigitati juhte Pärnu Juhtimiskonverentsil

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaja Vadi
Maaja Vadi Foto: SCANPIX

Pärnu Juhtimiskonverentsi avaettekandes esitleti spetsiaalselt selle ürituse tarvis Tartu ülikooli juhtimisõppetooli poolt kokku pandud juhtide liigitust. Igat liiki juhti kehastas laval näitleja Ago Andreson, kellele oli teksti valmis kirjutanud Urmas Vadi.

Tartu Ülikooli juhtimise professor Maaja Vadi tõi välja viis juhiliiki ja iga tüübi juures kolm seda liiki juhti iseloomustavat märksõna:

3P – põgenik (talle meeldivad asjad rohkem kui inimesed); bright (loov ja helge mõtleja); praktik (spetsialisti tüüpi, armastab ise kõik töö ära teha)

3Ddecision (otsustaja); delegeerija (suunab ülesanded teistele); dissapear (loob illusiooni, et on töötajate jaoks olemas, aga sisuliselt töötajatega ei tegele)

3O – operatiivne (perefirmadele omane operatiivsus); omnivoor (kõigesööja, kõik mis vaja, tehakse ära, kiire kohanemine olukorraga); omanik (ei ole vahet töö- ja eraelul)

3N – näost-näkku (vahetu suhtleja); nüppel (kontrollifriik); neuroos (närviline)

3U – unistused (suurelt mõtleja); usk (usub iseendasse); usaldamine (usaldab teisi)

Kas tunned end mõnes neist tüüpidest ära?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles