Arhitektid soovitavad riigil seenioridele elamute ehitamist toetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senioritalo Sandels
Senioritalo Sandels Foto: helinco.fi

Eesti Arhitektide Liit pöördus majandus- ja kommunikatsiooniministri Urve Palo poole palvega kutsuda kokku EALi esindajad ja Tallinna Linnavalitsuse esindus, et konkreetselt arutada seenioride elamu pilootprojekti loomist.

Liit märkis oma pöördumises, et Palo rõhutas aprillis Postimehele antud intervjuus, et kui mujal maailmas on riigi munitsipaalkorterid üpris levinud, siis peaks ka Eestis arutama, mida annaks riigil koostöös omavalitsustega ja erasektoriga teha, et me ka siin 21. sajandisse jõuaksime.

Kui Palo pidas sihtgrupina silmas eelkõige alla 30-aastasi, kellele neid kortereid ehitada, siis Eesti Arhitektide Liit juhib oma pöördumises tähelepanu ka teisele sihtgrupile – eakatele inimestele.

«Eestis puuduvad seenioridele ehitatud kortermajad seniajani täielikult, samas kui Põhjamaades, mujal Euroopas ja teisel pool ookeani ehitatakse neid juba aastakümneid. Seenioride korterelamus on 1- või 2-toalised väikekorterid, korteris on alati rõdu ja elamus mõned ühisruumid,» selgitas liit.

EALi ettepaneku kohaselt võiks esimese seenioride korterelamu ehitatada Eesti loomeliitude eakatele liikmetele.

EAL lisas kirjale ka näite ühest seenioride elumajast Helsingis Töölö linnaosas ehk senioritalost Sandels, mis valmis aastal 2000.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles