Moto E: head telefoni võib teha päris odavalt

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moto E
Moto E Foto: Motorola

Motorola on aru saanud, millise kivi alla mobiiliäris kõige priskemad vähid end peidavad. Ja see ei ole mitte 700-euroste tipptelefonide liigas, vaid hoopis madalama hinnataseme juures.

Lipulaevade hulgas käib tihe rebimine ja marginaalid järjest vähenevad, olgu su telefon siis kas või kunstnahaga kaetud. Pärast Moto X suhteliselt kesist müüki tuli Motorola välja soodsa mudeliga Moto G (Eestis saadaval umbes 200 euro eest), mis ongi nüüd firma enimmüüduim mudel. Uus mudel Moto E on veelgi soodsam, lubatakse 129-dollarilist (alla 100 euro) hinda ja seda lepinguta.

Portaal gadgetstv sai telefonile küüned taha. Odava raha eest pakutakse järgmist riistvara:
Kahetuumaline 1.4GHz Snapdragon 200 protsessor
1GB RAM
4GB sisemälu (kasutaja jaoks jääb 2,1)
5-megapiksline tagakaamera, aga ilma välguta. Esikaamera puudub.
microSD pesa, toetab kuni 32GB kaarte
FM-raadio
4.3-tolline ekraan (540x960 pikselit)

Telefon jooksutab mõistagi uusimat Androidi, mis Moto Gle sarnaselt üsna puhas. Tootja on lisanud rakenduse Motorola Alert, mis annab perioodiliselt teateid kasutaja asukohast või eelmääratud punkti jõudmisest. Sellest võib järeldada, et Moto E sihtturuna nähakse lapsevanemaid.

Arvestades seda, kuidas Moto G õnnestus ja E kohta avaldatud tehnilisi andmeid, võib eeldada, et hetkel on tegemist selle hinnaklassi parima telefoniga.

Allpool tutvustusvideo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles