Võlausaldajad on Facio Ehituse vastu esitanud nõudeid 2,6 miljoni eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Facio Ehituse AS registreeriti Tallinna Räga tänavale ja tänavanimest sai ka tema ristiisa, uus Facio Ehitus alustab aga samal Koidu tänava aadressil, kust vana välja kirjutati.
Vana Facio Ehituse AS registreeriti Tallinna Räga tänavale ja tänavanimest sai ka tema ristiisa, uus Facio Ehitus alustab aga samal Koidu tänava aadressil, kust vana välja kirjutati. Foto: Mihkel Maripuu

Facio Ehituse OÜ vastu on seni esitatud nõudeid 2,6 miljoni euro ulatuses, suurim võlausaldaja on 1,5 miljoni euro suuruse nõudega Riigi Kinnisvara AS (RKAS).

«Poolteist kuud on aega veel nõudeid esitada,» ütles pankrotihaldur Peeter Sepper BNS-ile. Tema sõnul on ettevõtte kontol hetkeseisuga vara 1,39 eurot.

Kommenteerides pankrotimenetluse edasist käiku, ütles Sepper, et tegemist on keeruliste juriidiliste teemadega.

«Kuna pankrotitoimkond ei ole veel võtnud seisukohta, mis teed me üldse minema hakkame, kas siis juhatuse liikmete või mingite äriühingute vastu, siis ma praegu ei saagi midagi öelda, aga teema on kindlasti keeruline, sest äriühingud, kuhu Facio Ehituse raha edasi liikus, on ka juba tühjad.»

Otsus, kuidas edasi minna, tehakse Sepperi sõnul tõenäoliselt mai lõpus. «Meil oodata ei ole midagi, ega olukord siin paremaks ei lähe,» märkis ta.

«Ma näen siin ainult kohtuvaidlusi. Ega keegi enne ei hakka liigutama, kui nõue ei ole kohtus. Kuna kõik need kohtuvaidlused nõuavad finantseerimist, siis on küsimus ka selles, kui perspektiivikaks tulevikus võlausaldajad peavad neid vaidlusi. Nemad ka kõike seda peavad finantseerima, sest raha kuskilt mujalt ei tule,» rääkis haldur.

Suurim võlausaldja on Sepperi sõnul RKAS, mille nõude suurus on 1,5 miljonit eurot. Ülejäänud võlausaldajate nõuded on kõik väiksemad.

«RKAS suhtub Facio Ehituse vastu esitatud nõudesse täie tõsidusega ja kavatseb ettevõtte huvisid lõpuni kaitsta,» ütles RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNS-ile.

Harju maakohus kuulutas Facio Ehituse OÜ pankroti välja 17. aprillil. Facio Ehituse OÜ puhul on tegemist Facio Ehituse AS-i õiglusjärglasega, kuhu tõsteti kõik pankrotistunud Facio Ehituse AS-i varad. Facio Ehituse juhtkond on seotud skandaalsete ehitusfirmadega Facio, Elinord ja Riito Ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles