Kindlustusfirma Ergo teenis kõigis kolmes Balti riigis kasumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo Kindlustus.
Ergo Kindlustus. Foto: Peeter Langovits

Ergo sõlmis Balti riikides 2014. aasta esimeses kvartalis kindlustuslepinguid ligikaudu 39,2 miljoni euro väärtuses, positiivseks tulemuseks on 1,98 miljoni euro suurune kasum.

Esimeses kvartalis maksti ERGO Balti riikide klientidele kindlustusnõudeid välja 19 miljoni euro ulatuses, teatas ettevõte.

Ergo on kasvanud selle aasta alguses Balti riikides kiiremini kui tervise- ja elukindlustussegmentide turg, suurendades oma turuosa tervisekindlustuses 17,3 protsendilt 19 protsendini, seda eriti Lätis, kus Ergo kasvas peaaegu kaks korda kiiremini kui turg.

Balti kindlustusturg  tervikuna kasvas rohkem kui 10 protsenti. Kasvu on märgata kõikides kindlustusliikides, nii vara-, õnnetusjuhtumi- kui ka elukindlustuses, sealhulgas tervisekindlustuses.

Ergo kogus Balti riikides vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuse segmendis kindlustusmakseid kokku ligikaudu 26 miljonit eurot. Kasvu peamised mõjurid vara- ja õnnetusjuhtumikindlustuses olid kaskokindlustus, kohustuslik liikluskindlustus ja varakindlustus.

Ka elu- ja tervisekindlustuse segmendis saavutati häid tulemusi: kokku 13,2 miljonit eurot kindlustusmakseid ehk 19,7 protsenti kasvu.

Ergo Balti riikide investeerimisportfell suurenes 292 miljoni euroni, 2013. aasta samal perioodil 281 miljonit eurot ja omakapital kasvas 97 miljoni euroni, 2013. aasta esimeses kvartalis 93 miljonit eurot. Solventsussuhe kasvas 206 protsendilt 213 protsendini.

2014. aasta esimeses kvartalis maksti Ergo Balti riikide klientidele kindlustusnõudeid välja 19 miljoni euro väärtuses. Selle perioodi üks suurim nõue Eestis tulenes eramaja põlengust ja see ulatus 0,37 miljoni euroni. Leedus oli suurim nõue, mille põhjustas tulekahju ärihoones, 0,2 miljonit eurot.

Ergo Balti riikide tütarettevõtted teenisid 2014. aasta esimeses kvartalis kasumit kokku 192 000 eurot. Valgevenes sõlmis Ergo kindlustuslepingud rohkem kui ühe miljoni euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles