Estonian Airi tuhakahju ulatub 10 miljonini

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandil Eyjafjallajökulli liustikul asuv Fimmvörðuhálsi vulkaan
Islandil Eyjafjallajökulli liustikul asuv Fimmvörðuhálsi vulkaan Foto: SCANPIX

Aprillis pursanud Islandi vulkaan Fimmvörðuháls tekitas miljonite kroonide suuruseid kahjusid nii Estonian Airile, Tallinna lennujaamale kui Eesti reisikorraldajatele ja reisibüroodele.

Estonian Airi suhtekorraldusdirektor Ilona Eskelinen hindas otseseks kahjuks 10 miljonit krooni. Selle hulka on tema sõnul arvestatud regulaar- ja tellimuslendude tühistamistest tekkinud kahjud, lennuseisakute ajal reisijatele pakutud hoolitsusega seotud kulud ning reisijate arvu märkimisväärse languse tõttu saamata jäänud tulu.

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul oli ettevõtte vulkaanipurske tõttu saamata jäänud tulu 4,7 miljoni krooni.

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi Sven Lõokese väitel kannatasid suurimat kahju ilmselt Eesti reisikorraldajad, kes olid sunnitud Eesti kodanikke erinevatest puhkusekuurortitest ära tooma. See lõi tema sõnul segi tavalise reisitsükli ja tekitas graafikuisse palju «tühje otsi».

Eesti suurima reisikorraldaja Novatoursi tegevjuhi Andree Uustali kinnitusel ulatus tuhapilve tekitatud kahju ligi 2 miljoni kroonini.

Mõnevõrra tekitas tuhapilv turismifirmade liidu juhi Lõokese sõnul kahju ka reisibüroodele, kes kahe nädala vältel pileteid praktiliselt ei müünud, tööd aga tegid lendude ümberplaneerimisega palju. «See on päris suur pauk muidugi kõikidele,» kommenteeris Lõokene reisibüroode saamata jäänud poole kuu käivet.

Eesti suurima reisibüroo Estraveli pressiesindaja Mari-Liis Rüütsalu hinnangul tekitasid ärajäänud lennud firmale kahju 9 miljoni krooni ulatuses. «Kuidas selle raha lennufirmadelt tagasi saame, on juba meie probleem,»  sõnas Rüütsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles