Naftatööstur paneb ette nafta- ja gaasifirmade suuremat maksustamist

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Keiser
George Keiser Foto: krmg.com

Oklahoma naftatööstur George Kaiser on teiste juhtidega tülli minemas tehes osariigile ettepaneku naftakompaniide, kaasa arvatud tema enda oma, maksude tõstmiseks.

«Oklahoma on meeleheitlikus finantsolukorras,» ütles ajalehele The Wall Street Journal filantroopist miljardär, kellele kuulub ettevõte Kaiser-Francis Oil.

Oklahoma osariigi naftafirmad maksavad seitse protsenti nafta ja gaasi müügitulust, aga ergutamaks ettevõtteid ammutama naftat ja gaasi keerulisematest tingimustes olevatest, peavad nad horisontaalsetest puuraukudest toodetud kütusetooraine eest maksma neljal esimesel aastal vaid ühe protsendi.

Suured naftakompaniid Continental, Devon ja Chesapeake on teinud ettepaneku maksta kõikidest uutest puuraukudest, olenemata sellest, kas nad on horisontaalsed või vertikaalsed, esimesel neljal aastal kaks protsenti. Enamik uutest puuraukudest on siiski horisontaalsed.

George Kaiseri ettepanek on kõikidelt puuraukudelt toodetud nafta eest maksta seitse protsenti, aga tunnustab, et mõistlik kompromiss võiks olla 3,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles