Eesti kindlustusseltsid said 10 miljoni eest tuhanõudeid

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eyjafjallajokulli vulkaan Islandil
Eyjafjallajokulli vulkaan Islandil Foto: SCANPIX

Islandi vulkaanipurskest tingitud reisitõrgete hüvitamiseks on Eesti kindlustusseltsidele esitatud ligi 2000 nõuet rohkem kui 10 miljoni krooni ulatuses

Kindlustusseltside liidu juhatuse liikme Andres Piirsalu sõnul on Eesti kindlustusandjatele kahe kuuga tulnud 1945 nõuet vulkaanituhast põhjustatud kahjude kohta, millest ligi kolmandik on veel menetluses, teatas liit. «Vulkaanipurske kogukahju Eesti kindlustussektorile küünib tänaseks 10,4 miljoni kroonini ning see summa tõenäoliselt veel pisut kasvab,» ütles Piirsalu.

Tema kinnitusel on enamik reisikindlustuse koos reisi tõrke lisakaitsega ostnutest saanud oma kindlustusseltsist hüvitist isegi siis, kui kindlustustingimused välistasid vulkaanipurske. «Hüvitise maksmisest on keeldutud vaid neljal protsendil juhtudest. Peamised keeldumise põhjused on seotud sellega, et klient pole reisikindlustust sõlmides tellinud reisitõrke lisakaitset või on kindlustusleping sõlmitud pärast vulkaanipurskest tingitud lennukeelu algust.»

Piirsalu hinnangul oli Islandi vulkaanipurskest tingitud laiaulatuslik ja pikaajaline lennukeeld kogu maailma kindlustussektorile täiesti uus olukord. «Ka välisriikide kindlustusfirmadel pole ühtset seisukohta, kas hüvitada vulkaanituhast tingitud reisitõrkekahjud või mitte,» selgitas ta.

«Euroopas on nii neid kindlustusandjaid, kes näevad sellise kahju hüvitamist kindlustustingimustes ette, samas on ka neid, kes seda reisitõrke kindlustuse raames ei hüvita. Näiteks Soome kindlustusandjate katusorganisatsiooni väitel hüvitab reisitõrke kindlustus kahjud, mis on tingitud jätkulennule hilinemisest, kuid ei hüvitata reisi pooleli- või ärajäämisega tekkinud kahjusid,» rääkis Piirsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles