Draghi: raha massiline väljavool Venemaalt tugevdab eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi.
Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga (EKP) hinnangul on raha väljavool Venemaalt olnud viimastel nädalatel neli korda suurem kui Kreml tunnistab, ja see on omakorda kergitanud euro niigi tugevat kurssi, ütles EKP president Mario Draghi Briti ajalehele Telegraph.

Draghi nimetas raha väljavoolu suuruseks 160 miljardit eurot ehk 222 miljardit dollarit, kuid ei maininud allikat.

Venemaa rahandusministeeriumi andmetel läks esimeses kvartalis riigist välja 51 miljardit dollarit.

Kui Draghi esitatud arv on õige, siis on Venemaa palju suuremates raskustes, kui üldiselt arvatakse, ütles Standard Banki analüütik Tim Ash. See rahavool on võrdne Lehman Brothersi panga pankrotile järgnenud väljavooluga 2008. aastal, lisas ta.

Macro Advisory Moskva esindaja Chris Weafer ütles, et viimaste nädalate Venemaale tekitatud finantskahju on piisav põhjus, miks Venemaa president Vladimir Putin on pehmendanud oma seisukohta Ukraina suhtes.

«Putin on põhiliselt saavutanud Ida-Ukraina föderaliseerimise pealesurumise ja kuna ta ei taha rohkem Vene majandust kahjustada, siis on ta otsustanud nüüd leebemat nägu teha,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles