Ossinovski nõuab keskkonnaministeeriumilt miljon eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Liis Treimann / Postimees

Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Energia on pöördunud keskkonnaministeeriumi vastu kohtusse nõudmaks riigi käest heitkoguste vähendamise ühikute müügilt saamata jäänud tulu summas 1 miljon eurot, mille põhjustas keskkonnaministeeriumi 2011. aasta otsus mitte väljastada vastavat heakskiidukirja.

Skinest Energiat esindava vandeadvokaadi Jaana Nõgisto sõnul nõuab ettevõte keskkonnaministeeriumilt toetusest ilma jätmise tõttu umbes 1 miljonit eurot, kuid on avatud ka läbirääkimistele ja võimalikule nõude vähendamisele.

«Me oleme läbirääkimisteks valmis. Sellised kohtuvaidlused kestavad ju tavaliselt aastaid. Kui on võimalik sellele efektiivsem lahendus saada, siis loomulikult on läbirääkimised mõttekad,» ütles Nõgisto BNS-ile. «Me ootame nüüd keskkonnaministeeriumilt pakkumist, mis on nende kompromissettepanek. Meie oleme ju oma nõude kohtule esitanud ja sellisena meie oma kahju hindame,» lisas ta.

Ka keskkonnaministeerium soovib asjaga läbirääkimiste vormis edasi liikuda.

«Neljapäevasel vabariigi valitsuse kabinetiistungil otsustati, et tulenevalt kohtu ettepanekust alustatakse kompromissläbirääkimisi. Kui need ei õnnestu, jätkatakse kohtuvaidlust,» ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Berit-Helena Lamp.

Nii esimeses kui teises kohtuastmes tunnistati õigusvastaseks Skinest Energia Rõuste tuulepargi projektile valitsuskabineti otsusest tulenevalt heakskiidukirja väljastamisest keeldumine. Riigikohus ei andnud antud asjas menetlusluba ning teise astme kohtuotsus jõustus.

Nimetatud otsusele tuginedes esitas AS Skinest Energia Tallinna halduskohtule kaebuse õigusvastaselt tekitatud kahju hüvitamise nõudes. Kohus on menetlusosalistele teinud ettepaneku asuda omavahelistesse läbirääkimistesse vaidluse lahendamiseks kompromissiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles