Vene rahadusminister: raske olukord Lätis ja Kreekas kestab aastaid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin.
Aleksei Kudrin. Foto: Simon Dawson.

Raske majandusolukord reas Euroopa riikides, eriti aga Lätis ja Kreekas, kestab veel palju aastaid, ütles Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin rahvusvahelisel majanduskonverentsil.


«Osa Ida-Euroopa maid ja Kreeka sattusid unikaalsesse olukorda. Isegi kui need riigid vähendasid kulusid, ei teki neil täiendavat äritegevust,» ütles Kudrin Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil, edastas RIA Novosti.

Ta lisas, et on vaja palju sügavamaid reforme, kuid selleks kulub aega. «Tarvis on investeerida tööstusesse, kuid see ei toimu kiiresti. Olukord jääb keeruliseks veel paljudeks aastateks.»

Kudrin märkis, et kriis Euroopas sundis kõiki eelarvedefitsiiti vähendama, kuid seda pole sugugi lihtne teha. «Võtmeküsimuseks on maa konkurentsivõime. Aga sellistes riikides nagu Kreeka, Läti ja veel mõned Ida-Euroopa maad, ei aita ka eelarvekulude kärpimine,» sõnas ta.

Vene ministri sõnul võimaldas finantskriis teha Euroopas pikaajalisi järeldusi seoses vajadusega konsolideerida majanduspoliitikat euro tugevdamiseks pikemaajalises plaanis. Ta lisas, et tema usub euro püsimisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles