USA: uued sanktsioonid puudutavad Venemaa rahandust ja energeetikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Nuland.
Victoria Nuland. Foto: SCANPIX

Separatistlike referendumite toimumine Donetskis ja Luganskis ning nende tulemuste järgnev tunnustamine Venemaa poolt, nagu ka Vene vägede paigutamine nendesse Ukraina regioonidesse, toob kaasa Moskva suhtes uute sanktsioonide kehtestamise, hoiatas USA välisministri abi Euroopa ja Euraasia asjades Victoria Nuland.

USA senati väliskomitees esinedes teatas ta, et jutt käib sanktsioonidest Venemaa majanduse finants-, energeetika- ja kaitsesektori suhtes, vahendas kolmapäeval ajaleht Guardian.

Nulandi sõnul ei tunnusta Ühendriigid 11. mail Kagu-Ukrainas toimuvate libareferendumite tulemusi.

«Me oleme kindlad, et selle ebastabiilsuse taga seisab Venemaa: Vene agendid tagavad materiaalse abi, relvastavad, koordineerivad tegevust,» tsiteeris Nulandit raadiojaam Voice of America.

Välisministri abi sõnul «ei kõnele Vene-meelsed separatistid Ukraina ida- ja lõunaalade elanike nimel: üle kahe kolmandiku idaalade ukrainlastest ütlevad, et nad kavatsevad hääletada 25. mai valimistel ega taha, et «väikesed rohelised mehikesed» takistaksid neil vabalt oma valikut teha».

Ühtlasi teatas ta, et Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) plaanib saata Ukrainasse ligi tuhat valimisvaatlejat, kellest kümnendik esindab Ühendriike.

USA on ähvardanud kehtestada Venemaale lisasanktsioonid, kui riik ei lõpeta Ukraina idaalade destabiliseerimist ja püüab häirida 25. mai presidendivalimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles