Ametiühingute keskliidu organisatsioonisekretärina asub tööle Anu Juurmann

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti transpordi ja teetöötajate ametiühingu Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann jagas GoBus Pärnu töötajatele nõu.
Eesti transpordi ja teetöötajate ametiühingu Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann jagas GoBus Pärnu töötajatele nõu. Foto: Ants Liigus

1995. aastal Eesti Posti Pärnu osakonnas usaldusisikuna ametiühingutega koostööd alustanud ja viimati transpordi ametiühingu Lääne-Eesti regiooni vedanud Anu Juurmannist saab ametiühingute keskliidu uus organisatsioonisekretär, teatas liit.

Juurmanni ülesanded keskliidus on ennekõike ametiühingute struktuuri kaasajastamine ja funktsionaalse võimekuse tõstmine.

«Organisatsioonisekretäril on ametiühingute keskliidus üpris keskne roll ja Anu kahekümne aastane töökogemus erinevates ametiühingutes annab võimaluse kogetu juhtimistasandil praktikasse viia,» ütles Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson.

Tema sõnul on Eesti väike riik, kus dubleerimist lubada ei saa. Seetõttu on ametiühingute arengudokumendid võtnud suunaks haruliitude liitumise – see tagab tugevama koostöö ja suurema finantsvõimekuse. «Anu töö hõlmabki haruliitevahelise koostöö organisatsioonilist nõustamist, solidaarsustuge ja parimate ametiühingupraktikate ühendamist,» ütles Peep Peterson.

Lisaks organisatsioonisekretäri tööle täidab Juurmann ka EAKL Põhja-Eesti piirkondliku osakonna juhataja ülesandeid, mis tähendab Tallinna ja Harjumaa, Järvamaa ja Lääne-Virumaa piirkondade juhtimist, nende koostöökogude käigushoidmist ja ametiühingute paikkondliku informeerituse tagamist. Samuti kuulub töö juurde liikmesliitude abistamine värbamisel ja ühisürituste korraldamine.

Anu Juurmanni sõnul on ametiühingute roll olla tööandjale esimene partner, siis on koostööst vastastikune kasu mõlemal poolel.

«Ise astusin ametühingu liikmeks ebaõigluse tõttu töökohal. Olen teiste eest seisja inimene, ebaõigluse ja tagakiusamise vastu seismine oli minu jaoks väga tähtis. Kuigi organisatsioonikultuur on Eestis praegu tõusuteel, siis on seal, kus juba ametiühing olemas, töösuhted muutumises ja paranemises ning ka töötajad kui tööandjad saavad aru, et ühtsuses peitub jõud,» ütles Anu Juurmann.

«Tööandjale on teadlikum ja kaasatud töötaja kasulikum, kuna võrdväärse partnerina kohtlemine on töötajale suurim motivatsioon. Kui töötajalt ainult nõutakse ja eriti üle võimete nõutakse, kaob huvi loovalt ja südamega tööd teha. Ametiühingutest on seega vastastikune kasu – töötaja saab targemaks, haritumaks ning nii palgad kui tööandja kasum tõusevad läbi selle,» lisas Anu Juurmann.

Anu Juurmann on töötanud ametiühingute keskliidu Pärnu piirkonna juhatajana ja viimased kümme aastat Transpordi Ametiühingu Lääne-Eesti koordinaatorina.

Anu Juurmann on lõpetanud Akadeemia Nord õigusteaduskonna, suunitlusega tööõigusele ja töösuhete toimimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles