Trichet' hinnangul on eurotsoon kriisist tugevana väljunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Trichet.
Jean-Claude Trichet. Foto: SCANPIX.

Endine Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet leiab tagantjärele vaadates, et Euroopa ja tema ühisraha väljus kriisist tänu jõulistele meetmetele nii tugevana, et usaldus investeerida on tänaseks päevaks taastunud, vahendab ERR uudisteportaal.

Ajakirjanikele korraldatud seminaril Brüsselis rääkis Trichet, et kui ta ameti maha pani, siis koges ta visiitidel Aasiasse ja Ühendriikidesse suhtumist, et eurotsoon ei välju kriisist ühes tükis.

Tänasel päeval olevat aga suhtumine vastupidine. Trichet asetas end ka hüpoteetilise globaalse investori rolli ja hindas, et Euroopa näidatud tugevus kriisi ohjeldamisel on usaldust investeerimisel pigem kasvatanud.

«Kui me ei oleks võtnud vastu julgeid ja kiireid otsuseid, seisnuks me silmitsi sügavaima majanduskriisiga ja seda mitte pärast Teist vaid Esimest maailmasõda,» selgitas ta mõne aasta taguse olukorra tõsidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles