USA hinnangul on sanktsioonid Venemaale juba mõju avaldamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siis, kui ajad veel nii halvad polnud: Vladimir Putin ja Barack Obama 2012. aasta suvel Mehhikos Los Caboses.
Siis, kui ajad veel nii halvad polnud: Vladimir Putin ja Barack Obama 2012. aasta suvel Mehhikos Los Caboses. Foto: SCANPIX

USA arvates on Krimmi okupeerimise ja Ukraina idaosas pingete kruvimise eest Venemaale kehtestatud sanktsioonid juba majandusele mõju avaldanud.

USA aserahandusministri Daniel Glaseri hinnangul on sanktsioonid viinud varade suuremahulisele väljaliikumisele Venemaalt, andnud tugeva hoobi president Vladimir Putinile lähedalseisvale pangale ja langetanud majanduskasvu nulli lähedale.

«Venemaa tunnetab juba sankstioonide tagajärgi,» oli aseminister veendunud.

«Venemaa aktsiaturg on 13 protsenti langenud, keskpank on sunnitud olnud rubla toetamisele kulutama pea 50 miljardit, lakke on sööstnud laenukulud, Putiniga seotud Rossija Bank on kaotanud alates märtsikuust miljardi hoiustena ja on sunnitud olnud müüma võlakirju likviidsuse säilitamiseks ning majanduskasv on langenud nulli lähedale,» loetles Glaser.

Glaser hoiatas ühtlasi, et Venemaa jätkuvale konfliktiõhutamisele järgnevad uued sanktsioonid.

USA president Barack Obama hoiatas eelmisel nädalal Venemaad aina karmimate sanktsioonide eest, kui venemeelsed separatistid jätkavad Ukraina destabiliseerimist, püüdes häirida 25. maile kavandatud presidendivalimisi.

«Kui me näeme destabiliseerimise jätkumist selliselt, et see ähvardab häirida 25. mai valimisi, ei jää meil muud üle, kui liikuda edasi täiendavate sanktsioonidega,» ütles Obama Valges Majas.

USA president ütles selgelt välja, et järgmise sammuna kehtestataks sanktsioonid Vene majanduse konkreetsetele sektoritele - näiteks energiasektorile või relvatööstusele.

Obama rõhutas, et Vene presidenti Vladimir Putinit tuleb sundida kurssi muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles