Idufirmadele loodi õigusnõustamise keskkond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tutvustati idufirmadele suunatud veebikeskkonda LegalBooster, mille eesmärk on pakkuda alustavatele ettevõtjatele õigusküsimustes praktilist abi, jagada kasulikke teadmisi koostöökogemusest Eesti edukate startup ettevõtetega ja vajalikke lepinguid äri alustamiseks.
Eile tutvustati idufirmadele suunatud veebikeskkonda LegalBooster, mille eesmärk on pakkuda alustavatele ettevõtjatele õigusküsimustes praktilist abi, jagada kasulikke teadmisi koostöökogemusest Eesti edukate startup ettevõtetega ja vajalikke lepinguid äri alustamiseks. Foto: André Altjõe

Advokaadibüroo GLIMSTEDT tutvustas eile idufirmadele suunatud veebikeskkonda LegalBooster, mille eesmärk on pakkuda alustavatele ettevõtjatele õigusküsimustes praktilist abi, jagada kasulikke teadmisi koostöökogemusest Eesti edukate startup ettevõtetega ja vajalikke lepinguid äri alustamiseks.

GLIMSTEDTi advokaadi ja startup veebi looja Anne Veerpalu sõnul on Eestis unikaalne õigusnõu pakkuv veeb töötatud välja koostöös edukate startup’idega, kes on toonud ühe põhiprobleemina ettevõtete loomise algetapis välja õigusküsimustele vähese tähelepanu pööramise, kuna rahalised vahendid on piiratud ja ressursse kasutatakse võimaluste piires.

«Loodame, et tänu uuele keskkonnale hoiavad startup’id kokku mitte ainult kulusid, vaid ka aega mõttetuteks vaidlusteks tulevikus ning kasvavad suureks ja edukaks. Õigusküsimuste varajane lahendamine võib saada hiljem otsustavaks, kui startup on juba kasumlik ja idee vallutab maailma,» lisas Veerpalu.

Eesti sõnumirakenduse Fleep tegevjuht Henn Ruukel märkis, et Eestis on õigussüsteem läbipaistev ja uute ettevõtete asutamine selle võrra lihtsam, kuid eestlaste ettevõtlusjulgus ja üldine hoiak investeerimisvalmidusse on madal.

«Keskmine inimene ei ole valmis ettevõtet alustama või sellesse investeerima – peaksime senisest enam keskenduma Eestis ettevõtlusvaimu kasvatamisele,» lisas Ruukel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles