Kala: korteriühistute liidu juhatuses on patoloogiline valetaja

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Korteriühistute liidu vastu pankrotiavalduse esitanud Aivar Kala sõnul on liit aastaid elanud üle oma võimete ning selle juhatusse kuulub patoloogiline valetaja.


Eelmise aasta juulis korteriühistute liidu juhatuse liikmeks saanud Kala kutsuti sealt tagasi novembris. Tagasikutsumise õiguspärasust kinnitas Harju maakohus oma 28. mai otsuses. Kala kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata ning peab end endiselt juhatuse liikmeks.

«Hea meelega ma ei oleks selle organisatsiooniga üldse enam seotud, aga olen juhatuse liige vastavalt seadustele. Kui ärregistrist vaatate, siis selle järgi olen praegu juhatuses ja kohustatud täitma juhatuse liikme ülesandeid,» lausus ta. Kala on tõepoolest registri kohaselt veel juhatuse liige, sest Harju maakohtu otsus jõustub 28. juunil.

Kala peab liitu maksejõuetuks. Samas ei arva Kala, et tema selles juhatuse liikmena süüdi on. «Mina endal süüd ei näe,» kinnitas ta. «Korteriühistute liit on juba viimased 2 aastat või rohkem elanud üle oma võimete, kulutanud rohkem kui reaalsed sissetulekud seda võimaldaks.»

«Mind kutsuti sellesse organisatsiooni selleks, et ma liidu tööd ümber korraldaks - vähendaks kulusid, suurendaks tulusid, korraldaks juhtimise ümber, aga praeguste töötajate ja ka endiste juhtide vastuseisu tõttu ei õnnestunud mul seda tööd teha nii, nagu soovisin,» rääkis Kala. «Endised, eelmisel aastal [juulis] tagasi kutsutud juhatuse liikmed soovisid oma võimu uuesti kindlustada, kuid nüüd on asi viinud selle tõttu hoopis pankrotini.» Kala väitel toimus novembris tema juhatusest tagasikutsumisega korteriühistute liidu ebaseaduslik ülevõtmine endise juhatuse poolt.

«Tüli sai algus sellest, et Tallinna keskkontor vastandab ennast tervele ülejäänud organisatsioonile, kõigile meie liidu kohalikele organisatsioonidele,» rääkis Kala. «Te võite helistada Virumaale, Põlvasse, Võrru, Viljandise või Pärnusse, saata igalt poolt sama vastuse. Need kohalikud organisatsioonid on 11. juulil tagasi kutsutud juhatuse tagasikutsumise sajaprotsendiliselt heaks kiitnud ja toetavad tänase päevani mind.»

Korteriühistute liidu Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva et tema küll ei soovi Kala juhatuses näha.

«Harjuma büroo Aivar Kala küll ei toeta,» ütles samas Korteriühistute liidu Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva. «Ta on niisuguse käki kokku keeranud, et see on õudus kohe.» Jõgeva sõnul käitus Kala liidu juhatuse liikmena ebademokraatlikult. Novembris ametisse asunud juhatusega on Jõgeva rahul.

Kala ei tahtnud pikalt kommenteerida liidu juhatuse liikme Urmas Mardi väiteid, et ta on kasiinosõltlane ning kasutanud liidu raha oma huvides. «Urmas Mardi on patoloogiline valetaja,» ütles Kala vaid.

Kohus otsustab tõenäoliselt järgmisel nädalal, kas korteriühistute liidu pankrot välja kuulutada või mitte. Kala ei osanud veel öelda, kas ta kavatseb otsuse edasi kaevata, kui kohus pankrotti välja ei kuuluta. Kala märkis, et peab seda arutama kahe teise võlausaldajaga, kes on liidu vastu hagid esitanud. Need on tema väitel inkassofirmad, kelle nõuded liidu vastu ulatuvad kokku üle 700 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles