Milliste probleemide lahendamisega võib teenida miljardeid dollareid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milliste probleemide lahendamisega võib teenida miljardeid dollareid?
Milliste probleemide lahendamisega võib teenida miljardeid dollareid? Foto: Panther Media/Scanpix

Business Insider reastas suurimad probleemid, mille lahendamisega võiks uue põlvkonna idufirmad teenida miljardeid dollareid.

1.«Tõeline» tehisintellekt. Edasiminekud, mis on tehtud Apple´i Siri ja Microsofti Cortanaga on küll põnevad, kuid tehnoloogiamaailm ootab tõelist tehisintellekti, mis suudaks iseseisvalt õppida ning inimmõistusele sarnaselt järeldusi teha. Masinaid, mis suudaks inimestena käituda, saaks rakendada väga erisugustes tööstusharudes.

2. Järgmise generatsiooni fiiber- või traadita internetiühendused, mida USAs kasutusele võtta. Lõuna-Korea internetiühenduste kiirused jätavad USA häbisse ning kuigi Google´il on Fiber ja Loon projektid, on tegu alles katsetustega ning USA internetiühenduste infrastruktuuri moderniseerimiseni läheb ilmselt veel aega.

3. Traadita laadimisvõimalused. Kuigi erinevad tootjad on välja arendanud lahendusi seadmete traadita laadimiseks, puudub praegu veel universaalne tehnoloogia ja toode, mis juhtmega laadimise ajalukku jätaks. USA idufirma Ubeam on teinud mitmeid aastaid sellel alal ponnistusi, kuid töötava tootega ei ole veel turule jõutud.

4. Taskukohane ja praktiline lahendus majapidamistele energiasõltumatuse loomiseks.
Päikese- ja tuuleenergiat kombineeriv lahendus oleks piisav, et suurem osa kodusid igakuised elektriarved unustama panna. Samas on praegused lahendused liiga kallid või keerulised. Idufirma, mis suudaks neid probleeme lahendada, suudaks teenida kõvasti raha.

5. Internetiühenduste viimine kõigi planeedi elanikeni

Kuigi arenenud riikides ei suudeta elu ilma internetita ette kujutada, ei saa tegelikult pea kaks kolmandikku maailma elanikkonnast seda hüve nautida, eriti probleemne on maapiirkondade internetiga katmine. Kui mõni idufirma suudaks ette jõuda Google´ist, mis üritab seda probleemi lahendada kuumaõhupallide abil, võiks sellega samuti suuri summasid teenida.

6. Aju ja arvutit ühendav kasutajaliides
Kui suudetaks luua lahendus, mille abil oleks võimalik oma mälestusi ja mõtteid arvutisse salvestada, et neid edasi saata või hiljem üles otsida, muutuks täielikult senine inimsuhtlus.

7. Paroolid, mida ei saa lahti muukida
Tänu Heartbleedile ja muudele hiljuti avalikuks saanud turvalisusprobleemidele, on paroolid ja küberturve saanud üha tähtsamaks. Võib-olla on lahenduseks tarbeelektroonikas üha enam populaarsust koguvad sõrmejäljelugejad või inimskeletiskännerid, kuid igal juhul oleks tarvis muutust.

8. Teleportatsioon
Teleporteerumine ei pruugi varsti olla enam ainult ulmekirjanduse pärusmaaks. Teadlased on juba praegu suutnud üsna stabiilselt üliväikeseid osakesi teleporteerida, ilmselt jõuab see lahendus mõnekümne aasta pärast ka meie igapäevaellu.

9. Rahakotiasendaja
Kuigi mobiilimaksed on muutunud üha tavalisemaks, on tõenäosus rahakoti koju unustamisel maksmisel hätta sattuda ikkagi üsna suur. Olemas on küll erinevaid lahendusi nagu Square, Isis, Google Wallet jt, samas pole veel loodud ühte lihtsat ja universaalset toodet, mis suudaks kogu maailmas laieneid lüüa.

10. Isesõitvad laevad ja lennukid
Isesõitvate autode puhul on ukse lahti löönud Google, samas oleks võimalik väga palju raha kokku hoida ka laevade ja lennukite täieliku automatiseerimisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles