Patendisõda jätkub: Samsung peab Apple´ile maksma 120 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple logo Rio de Janeiro uues esinduspoes.
Apple logo Rio de Janeiro uues esinduspoes. Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP

California kohus otsustas eelmise nädala lõpus, et Samsung kasutas loata kahte neljast Apple´i poolt hagis nimetatud patendist ning Apple omakorda ühte kahest Samsungi poolt nimetatud patendist, kirjutab Bloomberg.

Kohus mõistis Samsungilt kahjutasuna Apple´i kasuks välja 120 miljonit dollarit.

Apple´ile oli see mõruks võiduks - ettevõte oli Lõuna-Korea tehnoloogiahiiglaselt nõudnud lausa kahte miljardit dollarit, samas kui Samsung väitis kohtule, et kahjutasu ei tohiks mingil juhul ületada 38,4 miljonit dollarit.

Juhul kui Apple peaks pöörduma kohtuniku poole, et keelata edaspidi Samsungi seadmete, milles loata vastavaid patente kasutatakse, müüki, pole sellest Apple´ile erilist kasu - suurem osa neist on vananenud mudelid ning pole enam USA turul müügil.

Kaks aastat tagasi määras San Jose kohtunik Samsungi patendirikkumiste tõttu Apple´i kasuks 930 miljoni dollari suuruse kahjutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles