Medvedev: välisinvesteeringud on oodatud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev tunnistas iga-aastasel Peterburi majandusfoorumil välisinvesteeringute olulist rolli Venemaa majanduse moderniseerimisel.

Uudistagentuuri AFP väitel kinnitas Medvedev, et tal on majandusreformiga tõsi taga. «Venemaa mõistab eesseisvaid ülesandeid ja muudab end iseenda ja ülejäänud maailma nimel, » ütles president.

Soojalt vastu võetud üllatusavalduses lubas Medvedev loobuda alates 2011. aastast pikaajaliste otseinvesteeringute kapitalikasvu maksustamisest. «Venemaast peab saama riik, mis ahvatleb inimesi üle kogu maailma siin oma unistusi teostama, » sõnas ta.

Samuti lubas president leevendada viisapoliitikat välisettevõtjatele ning tugevdada ärikeskkonna seaduslikke aluseid. «Venemaa vajab tõelist investeeringute buumi, » ütles Medvedev.

Medvedev kinnitas, et Venemaa on majanduskriisist taastumas: selle aasta esimese viie kuuga on majandus kasvanud neli protsenti.

Medvedev rõhutas ka, et Venemaa pääseb praegu mitmeid Euroopa riike ründavast eelarvekriisist. «Valitsusvõlaga meil probleeme pole. See on minimaalne,» väitis Medvedev.

Samas lisas president, et struktuurimuutuste jaoks eelarves raha ei jätku. «Seda, mis meil on, peame kasutama efektiivsemalt ja tulemustele orienteeritumalt,» ütles Medvedev.

Peterburi majandusfoorum on Venemaa olulisim välismaailmale suunatud majandusüritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles