Tõnis Paltsi krunt sobib Venemaa uueks hasartmängukeskuseks

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts.
Tõnis Palts. Foto: Liis Treimann

Riigikogu liige Tõnis Palts ei lükanud ümber võimalust, et tema Sevastoopoli lähedal asuvale krundile võiks kerkida esinduslik Venemaa kasiino.

„Ma ei soovi seda võimalust kommenteerida,“ ütles Palts Postimehele.

Kuritegevuse ohjeldamiseks enamusel Venemaal hasartmängud keelanud Kreml lisas äsja okupeeritud Krimmi oma mängutsoonide nimekirja, et muuta see koht investoritele ja puhkajatele ligitõmbavaks.

Mängupõrguid ei tohi ka hasartmängupiirkondades rajada elamupiirkondadesse ja nendele tuleb leida kõrvalised kohad. Seetõttu ei tohi kihlveokontoreid, kasiinosid ja totalisaatoreid tuua otse Sevastoopolisse. „Ma loodan, et selleks saab ilus koht mere kaldal,“ ütles portaalile RBK Krimmi ettevõtja Maksim Solomentsev.

Uueks Venemaa hasartmängukeskuseks Krimmi poolsaarel sobib suurepäraselt Eesti tuntud ettevõtja ja poliitiku Tõnis Paltsi poolt  aastaid tagasi soetatud  endine allveelaevade remondibaas, mis asub looduslikult imekaunis kohas. Selle väärtus puhkealana tõuseb märkimisväärselt 2017. Aastal, kui kavandatava kuurordi lähedalt viiakse välja Venemaa mereväebaas. Palts on kulutanud Sevastoopoli krundile ajakirjanduse väitel kuni 7 miljonit eurot. Projektile pole seni veel saadud kohalikelt võimudelt ehitusluba, kuid selle maksumuseks võib hinnanguliselt kujuneda 60 miljonit eurot.

Paltsile kuuluva mereäärse krundi väljavaated tõusevad pärast seda, kui Venemaa peaminister Dmitri Medvedev saadab juba lähiajal Riigiduumale dokumendi, mis annab äsja okupeeritud Krimmile erimajandustsooni ja hasartmängutsooni õigused.

Hasartmänguärimehed saavad erakordsed maksusoodustused, kui nad investeerivad oma ettevõtmisesse 10 miljoni euro suuruse summa.

Kui Paltsil peaks hasartmänguärist kõrvale jääma ja kavatseb arendada oma kinnisvara tavalise puhkekeskusena, peab ta maksusoodustuste saamiseks tegema tagasihoidlikuma investeeringu – kõigest ligi 3 miljonit eurot.

Krimmi erimajandustsoonis investeerinud ja samuti  hasartmängukeskuse avanud ettevõte vabastatakse kolmeks aastaks omandi-, maa-, transpordi- ja tulumaksust. Kümne aasta möödudes hakkab ettevõtja maksma kohalikku eelarvesse tulumaksu 10protsendilises määras tavapärase 18 protsendi asemel.

Hasartmängukeskuse rajamise koht pole seni määratud, kuid tõenäoliselt valitakse selleks Sevastoopol, kus hasartmängud keelati samamoodi nagu kogu Ukrainas.

Enne hasartmängude keelamist Ukrainas tegutses Krimmis 238 mängukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles