Äripäev: lubage teisest pensionisambast lahkuda

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprill 2009. Kokkuhoid teise pensionisamba maksetelt.
Aprill 2009. Kokkuhoid teise pensionisamba maksetelt. Foto: Urmas Nemvalts

Äripäev teeb tänases juhtkirjas ettepaneku algatada seaduseelnõu, mis lubab II pensionisambaga liitunutel sellest väljuda.

1990. aastate lõpus tegi Äripäev juhtkirjas ettepaneku muuta II pensionisamba reeglistikku vabamaks, tehes kogumispensionisüsteemiga liitumise kohustuslikuks vaid uutele tööturule sisenejatele. See leidis heakskiitu ning pensionireformiga tegelev komisjon muutis valitsuse esialgset otsust teha II sammas kohustuslikuks kõigile.

Praegu, tosin aastat pärast II samba rakendumist oleks vaja taas II samba reeglistik üle vaadata ja seda just praegu välistatud lahkumist silmas pidades, sest see annaks inimestele valikuvõimaluse.

«Teine pensionisammas ei taga arvestatavat lisa­sissetulekut vanaduspõlves – erinevalt 2002 pankade ja investeerimisfondide kihutustöö ajal lubatust, mil esimese aasta jooksul liitus II sambaga üle 200 000 inimese. Me räägime kümnetest, hea palga korral paarisajast lisaeurost kuus,» kirjutab Äripäev.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles