Saaremaal pakub paarkümmend majutajat teenust ebaseaduslikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa
Saaremaa Foto: Raigo Pajula

Kuressaare turismiinfokeskuse andmetel tegutseb Saare maakonnas 18 majandusregistrisse kandmata jäänud ehk ebaseaduslikku majutusettevõtet, kuid tõenäoliselt on neid veel enamgi.

Turismiinfokeskus saatis nn musta nimekirja edasi Saaremaa omavalitsuste liidule, kes edastab selle omakorda kohalikele omavalitsustele väärteomenetluse algatamiseks, vahendas Meie Maa.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul eksitakse põhiliselt sellega, et ettevõte on jäänud majandustegevuse registrisse kandmata, kuid reklaam ripub vaatamata sellele internetis üleval.

Kuressaares asuvast seitsmest sellisest majutusasutusest ühe puhul oli info kodulehel olemas, kuid vananenud. «Telefon algas nulliga ja meil tuleb saates tagasi,» lausus Paju. Ühe väikese kodumajutuse juht selgitas, et tal lõppes leping arvutifirmaga juba aprillis, kuid miks on info internetti üles jäänud, ta öelda ei osanud, lisas ta.

Sõrve turismitalu omanik Jüri Mitt rääkis, et on ka selliseid majutajaid, kellel internetis aadressi ei ole, kuid firmale helistades saadetakse kaart, kuidas sinna kohale saab. «Kohapeal helistades ilmub välja üks tädi, kes majja sisse laseb,» selgitas Mitt.

On ka näiteks välismaalasi, kes ise elavad mujal, kuid müüvad majutust interneti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles