Nurga tagant piilub painduv aku

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on paari aasta vanune iPhone 3G, mille aku on paisunud, lõhkudes nii korpuse kui painutades tugevalt seadme emaplaati.
Pildil on paari aasta vanune iPhone 3G, mille aku on paisunud, lõhkudes nii korpuse kui painutades tugevalt seadme emaplaati. Foto: Apple’i kasutajate foorum

Painduvad ja kõverad telefoniekraanid on üsna 2013. aasta teema. Nii Samsung kui LG on sellise ekraaniga telefone näidanud.

Aga mis kasu on painduvast ekraanist, kui suure osa mobiiltelefoni riistvarast moodustab massiivne ja jäik akuklots, küsib portaal Androidspin. Portaali andmetel on Rice’i ülikooli laboratooriumides valminud nüüd painduva aku prototüüp.

Keemik James Tour räägib, et loodav energiaelement koosneb nanopooridega nikkel-fluoriid elektroodidest, mis on pakitud ümber superkondensaatori. Katsetuste käigus säilitas ruuttolli suurune aku pärast 10 000 laadimistsüklit ja 1000 painutamist 76 protsenti oma mahtuvusest.

Touri sõnul käivad juba läbirääkimised firmadega, mis soovivad painduvad akud toomisse juurutada. Portaal kahtlustab, et kõnealused firmad on Samsung ja LG, st needsamad, kes juba painduva ekraani tehnoloogiat rakendavat. Painduv aku lubaks telefoni jäigad elemendid koondada näiteks riista ülemisse ja alumisse otsa, jättes seadme keskpaigast elastseks. Samuti nähakse painduva aku rakendamise võimalusi nutikellades, andurites ja muudes kantavates tehnikaseadmetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles