Valitsuse eelarvestrateegia jätab maksukoormuse praktiliselt muutmatuks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Täna valitsusistungil kinnitatud Riigi eelarvestrateegia aastateks 2015-2018 kohaselt kahaneb 2018. aastaks riigi maksukoormus 32,3 protsendini sisemajanduse kogutoodangust võrrelduna 32,4 protsendiga sel aastal.

Rahandusministeeriumi sõnul alandab järgmisel aastal maksukoormust tulumaksumäära alandamine 20 protsendini, maksuvaba määra tõstmine 10 euro võrra 154 euroni ning täiendav maksuvaba määr pensionäridele.

Maksukoormuse languse mõju vähendavad samas ettevõtluses eratarbeks kasutatavate sõiduautode käibemaksusoodustuse vähendamine, maksupettuste vähendamiseks üle 1000-euroste tehingute deklareerimine, maksuerandite vähendamiseks erimärgistatud kütuse soodusaktsiisi asendamine (v.a. põllumajandus ja väikelaevadel kalapüük) täpsemini sihitud soodustustega alkoholi ja tubakaaktsiisi tõstmine ning maagaasi maksumäära tõstmine.

Valitsus plaanib nominaalsesse eelarveülejääki jõuda 2017. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles