BLRT ehitab maailma suurima kalakasvatuspargase

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BLRT

BLRT Gruppi koosseisu kuuluv ettevõte Marketex Marine sõlmis lepingu maailma suurima terasest kalakasvatuspargase ehitamiseks Norra ettevõttega AKVA Group.

Marketex Marine ehitab 40 meetri pikkuse ja 12 meetri laiuse pargase «võtmed kätte» põhimõttel, mis mahutab 850 tonni sööta, ettevõttele AKVA Group plaanide kohaselt antakse pargas tellijale üle 2014. aasta septembris, teatas BLRT.

Peale üleandmist on pargas koheselt kasutamiseks valmis kuna katsed ja kõikide süsteemide korrasoleku testimine teostatakse tehases enne pargase kalakasvatusse pukseerimist tööle asumiseks.

Viimase kümne aasta jooksul on BLRT grupi spetsialistid ehitanud 250 pargast kalakasvatustööstuse jaoks, pargased töötavad edukalt maakera eri riikides erinevates kliimaoludes. Ligi 100 neist pargastest on ehitatud AKVA Group tellimusel.

Marketex Marine pakub suuremõõtmelisi lahendusi terasest, roostevabast terasest ja alumiiniumist väikelaevaehituse, kalakasvatuse ning taastuvenergia turgudele.

Ettevõte on osa Baltimaade ühest suurimast tööstuskontsernist BLRT Grupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles