Tööandjad palgalõhest: naised peaksid ennast kõrgemalt hindama

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooline palgalõhe on Eestis endiselt probleem.
Sooline palgalõhe on Eestis endiselt probleem. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tööandjate keskliidu juhatuse esimees Toomas Tamsar ütles, et palgalõhe ei ole otseselt tööandjate probleem, küll kutsus ta aga üles naisi ennast kõrgemat hindama ja ka seejärel kõrgemat palka küsima.

«Palgalõhest on palju räägitud, aga palgalõhe iseenesest pole minu arvates tööandjate probleem, vaid sotsiaalne probleem. /.../ Palk on ju tegelikult kokkulepitud tööjõu hind. Turumajanduses on need asjad nii, et hind kujuneb täpselt seal, kus pakkumine ja nõudlus kohtuvad,» vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Tamsari sõnul on kindlasti olemas tööandjaid, kes maksvad naistele vähem palka teadlikult, aga üldiselt käitub tööandja, eriti eraettevõtja, väga ratsionaalselt küsimustes, mis puudutavad raha.

«Enamasti ei ole küsimus selles, et ta maksaks kellelegi vähem või rohkem palka sellepärast, et ta on mees või naine, vaid ta maksab rohkem või vähem palka sellepärast, et see inimene on tema arvates kas rohkem väärt või see inimene ise küsib rohkem või vähem palka,» ütles Tamsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles