Hõbemägi: Neinar Seli jutt jätab matsliku mulje

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine majandusminister Juhan Parts ja Tallinna Sadama nõukogu juht Neinar Seli.
Endine majandusminister Juhan Parts ja Tallinna Sadama nõukogu juht Neinar Seli. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Priit Hõbemägi leidis, et Tallinna Sadama nõukogu esimehe Neinar Seli jutt jäämurdja soetamise teemal ja endise majandusministri Juhan Partsi aadressil jätab matsliku mulje.

«Neinar Seli Tallinna Sadama nõukogu juhina kasutab võimalust, et endisele majandus- ja kommunikatsiooniministrile Juhan Partsile suures kaares ja suurte jalahoopidega tema tagumikku kostitada ja asetada tema õlgadele kogu süüd raha ärakulutamise pärast,» rääkis Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kui ma vaatan seda keelt ja tooni, milles räägitakse, tsiteerides Postimehe vahendusel Neinar Selit, siis: «Veeteede ameti juhi kohal hoitakse seda Hiiu kalurikolhoosi juhi poega sellepärast, et ta mängib Marika Priskega squashi...»,» vahendas Hõbemägi.

«Tase, tase!» leidis selle tsitaadi kohta ka reformierakondlane Hannes Astok.

«See on erakordselt mage, labane ja näitab inimese täielikku kultuuritust, see on sihuke tümikalik käitumine ja ma ei häbene seda üldse öelda...» jätkas Hõbemägi.

«Jajah, ma olen nõus sinuga,» lisas Astok. «Kättemaksu jõujooni on seal palju ja poliitikas ei ole kättemaks kõige targem asi.»

«See ei ole Tallinna Sadama nõukogu esimehe tase niimoodi rääkida, aga noh, kui kultuur tuleb inimese seest, siis noh, kuigi pärit kultuursest linnast, siis mitte midagi ei ole teha, aga mitte midagi kasulikku selline toon ei too kaasa ei Neinar Selile, kes jätab endast lihtsalt matsliku mulje, ega ka mitte Reformierakonnale, kellega ta mängib ühes meeskonnas,» sõnas Hõbemägi.

«Et lugu esile kerkis, pole mingi juhus. See asi on Tallinna Sadamas olnud teada kaua aega, mingisuguseid uudise tunnuseid sellel lool küljes ei ole. See lugu on olnud mingile ringile inimestele kaua aega teada, dokumendid on olnud kõik ühes sahtlis, teadis seda väga suure tõenäosusega ka Neinar Seli juba aastaid, aga kui tuleb sobiv hetk ja Juhan Parts hakkab liiga kõvasti «kaagutama» oma parlamendikoha pealt, siis võetakse sahtlist mingisugune nui, topitakse ümbrik postkasti või lastakse üle anda ja selleks korraks jälle «tehtud» nii öelda,» sõnas Hõbemägi.

«Võib oletada, et selliseid viitsütikuga miine, millest on ammu teada, aga mida mingil põhjusel – eeskätt ilmselt koalitsiooni kooshoidmise põhjusel – ei ole liiga palju räägitud, on veel ja kuna järgmised parlamendivalimised ei ole enam kaugel, siis iga kuu-paari tagant seesugune miin visisema panna - noh, see ongi «äriplaan»,» arvas Hannes Astok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles