Pangaliitu asub juhtima Riho Unt

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt.
Riho Unt. Foto: Mihkel Maripuu

SEB Panga juht Riho Unt valiti pangaliidu juhatuse esimeheks, ta vahetab sel kohal välja Sampo panga juhi Aivar Rehe.


Pangaliidu teatel vahetuvad selle juhatuse esimehed traditsiooniliselt iga 2 aasta tagant rotatsiooni korras. Unt juhib liitu 2012. aastani.

«Loodetavasti on järgnevad kaks aastat panganduse jaoks oluliselt vähem dramaatilised kui kaks eelmist. Hindan kõrgelt Aivar Rehe tööd pangaliidu juhina, sellel keerulisel ajal,» ütles Unt.

«Järgmise kahe aasta suurimaks väljakutseks on loomulikult euro kasutuselevõtt,» lausus ta. «Eesti pangandus on Euroopa võrdluses üpris modernne ja e-meelne, mis võimaldab meil kergemini lahendada mitmeid uue vääringu kasutuselevõtuga seotud probleeme ning loodetavasti on üleminek eurole sujuv ja mugav.».

Pangaliidu 11 liikmespanka on esindatud juhatuses järgnevalt: Riho Unt SEB pangast, Aivar Rehe Sampo pangast, Priit Perens Swedbankist, Andrus Kluge Krediidipangast, Vahur Kraft Nordea pangast, Sofia Krist Parex pangast, Taavi Laur UniCredit pangast, Valeri Haritonov Tallinna Äripangast, Hans Pajoma DnB NORD pangast, Erki Kilu LHV pangast ja Targo Raus Bigbankist.

Pangaliidu peamisteks eesmärkideks on Eesti panganduse arendamine ja pankade ühiste probleemide lahendamiseks vajaliku tegevuse koordineerimine. 1992. aastal asutatud Pangaliitu kuulub Eestis tegevuslitsentsi omavast 17 krediidiasutusest 11. 2009. aasta lõpu seisuga kuulus liikmetele laenude mahu järgi 99-protsendine turuosa. Pangaliit on Euroopa Pangandusföderatsiooni ja Euroopa Maksenõukogu täisliige alates 2004. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles