Kolmandik rahvast pole poole aasta jooksul tarbimist piiranud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumbki osapooltest tehingu summat ei avalikusta.
Kumbki osapooltest tehingu summat ei avalikusta. Foto: Toomas Huik

Märtsiga võrreldes on juunis märgatavalt rohkem neid inimesi, kes kuue kuu taguse ajaga võrreldes oma kulutusi rohkem ei piira, selgus uuringufirma Faktum & Ariko regulaaruuringust.

Faktum & Ariko uuringutejuht Kalev Petti pidas eriti positiivseks, et poole aasta taguse ajaga võrreldes sama palju või rohkem tarbijate hulk on juunis märtsiga võrreldes suurenenud just nende arvelt, kes on olnud sunnitud tarbimist oluliselt piirama. Kolme kuuga on selliste inimeste osakaal kogu valimist langenud 41 protsendilt 36 protsendile. Vaid veidi on püksirihma pidanud pingutama endiselt 29 protsenti vastanuist ja üldse ei tee seda 34 protsenti.

Kulutuste piiramise suunad ei ole Petti sõnul märkimisväärselt muutunud. Ainsa muutusena tõi ta välja, et kui möödunud aastal suvel langes järsult kokkuhoid kommunaalkulude pealt, siis sel aastal sellist tendentsi täheldada ei saa. Petti väitel peitub põhjus kommunaalteenuste järsus kallinemises, mistõttu on nende pealt ka suvel võimalik olulisel määral kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles