Eestlaste elektrimopeed võitis Prantsusmaal 50 000 eurose auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stigo Bike'i mõõtmed vähenevad kokku pakkides kahe sekundiga 45x40 sentimeetrini.
Stigo Bike'i mõõtmed vähenevad kokku pakkides kahe sekundiga 45x40 sentimeetrini. Foto: AFP

Elektrimopeedi Stigo arendav StigoBike võitis Prantsusmaal maailma suurima elektritootja EDFi korraldatud innovaatiliste elektrilahenduste EDF Pulse auhinna, millega kaasnes ka 50 000 eurot auhinnaraha.

Oma kategoorias sai eestlaste elektrimopeed esikoha 33 võistleja ees.

Uudne elektrimopeed kaalub kõigest 17 kg ja võtab kokkuvoldituna 45×40 cm põrandapinda. Kokkupakitud sõiduk meenutab järelveetavat golfikotti või ratastel kohvrit ning seda saab endaga mugavalt kõikjale kaasa vedada – olgu selleks siis restoran, korter, ühistransport või väike lift.

Stigo mopeedi suurim kiirus on 25 km/h, mille järgi kuulub ta pisimopeedi kategooriasse, kus Eestis ei ole sõiduki kasutamiseks vaja ei juhiluba ega numbrimärki.

Stigo võitis eelmise aasta lõpus ka kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemia ja on praegu esindatud ka hetkel Brüsselis toimuval «Size Doesn’t Matter» Eesti disaini tutvustaval näitusel.

Järgmisel aastal alustab ettevõte elektrimopeedide masstootmist, lootes aasta lõpuks turule tuua üle 5000 eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles