Palling: välismaalane pole oodatud Eesti Energiat juhtima

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas avamas ust Reformierakonna peakontorisse siesenevale Kalle Pallingule.
Peaminister Taavi Rõivas avamas ust Reformierakonna peakontorisse siesenevale Kalle Pallingule. Foto: Andres Haabu

„Meil ei ole kahjuks positiivseid näiteid välismaalastest juhtide palkamisest riigiettevõtete juhtkonda,“ ütles Eesti Energia nõukogu liige Kalle Palling.

Riigikogu majanduskomisjoni liige Palling vastas nii Postimehe küsimusele, kuidas suhtuda ideesse, et rahvusvaheliste ambitsioonidega Eesti Energiat võiks juhtida mõne rahvusvahelise korporatsiooni juhtimise kogemusega välismaalasest asjatundja?

„Ma ei diskrimineeriks kedagi rahvuse järgi. Olen veendunud, et Eesti Energia on hästi juhitud eestlastest spetsialistide käe all. Ma ei välistaks, et  põlevkiviäri laiendamisel väljaspool Eestit võiksime kaasata ka rahvusvahelist kompetentsi. Seda ei pea aga tegema juhtkonna tasemel,“ täpsustas Palling.

Tänavu novembris lõppeb Eesti Energia juhatuse kolme liikme, samuti juhatuse esimehe Sandor Liive ametiaeg. Rahandusminister Jürgen Ligi ütles Postimehele, et ta peab õigeks konkursi korraldamist juhtide leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles