Gartneri asepresident: digitaalses võidujooksus Eestil võimalusi jagub

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gartneri asepresident Stephen Prentice.
Gartneri asepresident Stephen Prentice. Foto: Liis Treimann

USA IT-analüütikafirma Gartner asepresident Stephen Prentice ütles täna Tallinnas toimuval konverentsil «Change, Quick!», et tulevikumuusika on kõikide toodete digitaliseerumine ja selles võistluses on väikeste riikide edu nende endi kätes.

«Väikestes riikides – nagu ka väikestes firmades – on muutuste läbiviimine alati kergem kui suurtes. Seega on Eestil IT-maailmas võimalusi palju. See, et te füüsiliselt Balti regioonis asute, ei tähenda, et te ei võiks digitaalselt asuda ükskõik kus maailmas,» rääkis maailmakuulus IT-visionäär.

Prentice’i sõnul liiguvad kõik firmad ja tooted üha rohkem digitaliseerumise poole ja see, kes selles võistluses kaasa ei löö, on juba kaotanud. «Näiteks praegu on maailmas rohkem mobiiltelefone kui hambaharju – tehke sellest omad järeldused,» ütles Prentice.

Eesti ei ole tema sõnul selles võistluses eriline – kõik riigid otsivad digitaalses maailmas oma nišši. «Kuna riigi suurusel ja asukohal siin vahet ei ole, on digitaalselt kõik riigid võrdsed. Nii et siin on kõik Eesti enda kätes,» rääkis ta.

Gartner on maailma juhtiv IT uuringu- ja nõustamisfirma, kus töötab ligi 1500 IT-analüütikut ja kellel on kliendid 85 riigis maailmas. Konverents «Change, Quick!» toimub täna Tallinna Ülikoolis ja toob kokku 200 ärijuhti ja IT analüütikut, kes arutavad, kuidas muutuvat digitaalmaailma ettevõtete jaoks maksimaalselt ära kasutada.

Pikemat intervjuud Gartneri asepresidendiga loe homsest Postimehest või Postimees Plussist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles