Atonen otsiks Eesti Energiale juhi avalikkust kaasamata

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Kullaärimees Meelis Atonen, kes kuulub samuti Eesti Energia nõukogusse ei pea meedia kaasamist energiafirma juhatuse esimehe valimistesse kohaseks.

„Tuleb konkurss, riigi osalusega firmades on nii juba pikemat aega kombeks,“ teatas Atonen. „Kandidaadid ja võitjad selguvad konkursi käigus. Spekuleerimist ei pea kohaseks. Nagu ka konkursi läbiviimist või ettevalmistamist mõne ajalehe vahendusel.“

Juhan Partsi valitsuses majandusministrina töötanud reformierakonna liige Atonen asus tööle valuutavahetusfirmasse Tavid, kui ta oli aastatel 2007-2008 Riigikogu XI koosseisu liige.

Eesti üks ahvatlevamaid, pea 15 300 euro suuruse kuutasuga töökoht vabaneb 30. novembril, kui lõpeb Sandor Liive ametiaeg nii juhatuse liikme kui ka esimehena. Energiafirma juhatuse liikmed peavad rahandusminister Jürgen Ligi sõnul oma ametisse sobivust nüüd konkursil tõestama.

«Olen (Eesti Energia – toim) nõukogu esimehe Jüri Käoga arutanud konkursi korraldamist juhatuse esimehe kohale,» selgitas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles