5 märki tööintervjuul, et sa ei saa seda tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui sind juba tööintervjuule kutsuti, siis peab värbamisspetsialist sind töökohale sobivaks. Samas on tööintervjuul värbajaga sideme saavutamine keeruline ja vestlused ei lähe alati nii, nagu planeeritud.

Siin on mõned märgid, mille tõi välja värbamisettevõte Brazen Life oma blogis, et värbamisspetsialist hakkab sinu vastu huvi kaotama:

1. Ta küsib ainult neid küsimusi, mis tal ette valmistatud on.
Värbajal on alati teatud nimekiri küsimustest ette valmistatud, aga tavaliselt ta küsib sinu vastuste põhjal uusi küsimusi, et sinu sobivusest paremat pilti saada. Kui ta aga kaotab sinu vastu huvi, siis küsib ta lihtsalt ettevalmistatud küsimusi ilma edasi uurimata.

2. Ta on hajameelne.
Kui värbaja muutub intervjuu ajal hajameelseks, siis on see kindel märk, et ta on huvi kaotamas. Kas ta vaatab arvutit, kui kõlas uue e-kirja saabumise heli? Kas ta väldib silmkontakti? Võibolla vaatab ta kella või pabereid töölaual.

3. Ta ei tee enam märkmeid
Kui värbaja ei tee enam märkmeid, siis on sinu vastused viinud ta järelduseni, et sa ei sobi sellele töökohale. Nad peavad sobivate kandidaatide kohta oma ülemustele põhjalikud kirjeldused koostama, selleks vajavad nad ka põhjalikke märkmeid.

4. Ta ei küsi, kuidas sinu kogemus võib ettevõttele kasuks tulla.
Päeva lõpuks on värbaja ülesanne leida töötajad, kes panustavad ettevõttesse. Kui ta ei ole kindel, kas inimene töökohale sobib, siis ei hakka ta küsima, kuidas sinu oskused selle konkreetse töökohaga sobiksid.

5. Ta ei maini, kuidas valikuprotsess edasi läheb
Intervjuu lõpus ütleb värbaja tavaliselt, kuidas värbamisprotsess edasi läheb – millal võidakse sinuga ühendust võtta, kas tulemas on teine intervjuu või kas nad võivad veel vajada lisainfot. Kui sulle sellist infot ei pakuta, siis see võib olla märk sellest, et sa ei osutu tõenäoliselt valituks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles