Ligi: korraldame Eesti Energiale juhi leidmiseks konkursi

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi peab loomulikuks, et riigi energiafirma juhid peavad oma ametisse sobivust konkursil tõestama.

Tänavu novembris lõppeb Eesti Energia juhatuse kolme liikme, samuti juhatuse esimehe Sandor Liive ametiaeg. Rahandusminister Jürgen Ligi ütles Postimehele, et ta peab juhtide leidmisel õigeks konkursi korraldamist.

"Olen nõukogu esimehe Jüri Käoga arutanud konkursi korraldamist juhatuse esimehe kohale,“ ütles Ligi. „Selles jutus iseenesest polnud hinnangut praeguse juhatuse tööle, vaid tähtaja saabumine, ja pigem tõdesime, et eri suundadest kostuv kriitika Eesti Eenergia aadressil kipub olema ebatäpne. Pidasime oluliseks tagada, et olemasolevad investeerimisprojektid ei kannataks, siiski on loomulik, et juhtidel tuleb oma ameti säilitamiseks end konkurentsis proovile panna."

Ligi kinnitas, et Liive senise ametikoha täitmine konkursiga pole seotud valitsuse vahetusega ja Eesti Energia seniseid arengusuundi kahtluse alla seadva koalitsioonilepinguga. „Küll aga näib see /konkursi korraldamine Eesti Energia juhtide leidmiseks – toim./ olevat praegugi valdav seisukoht otsustajate seas,“ selgitas Ligi.

Sandor Liive ametiaeg Eesti Energia juhatuse liikmena lõppeb 30. novembril, mis tähendab ühtlasi ka tema volituste lõppemist juhatuse esimehena. Samal päeval lõppeb juhatuse liikme ametiaeg Margus Kaasikul ja Raine Pajol. Ainukese praeguse juhatuse liikmena jätkub Margus Rinki ametiaeg 2016. aastani.

Sandor Liive töötab Eesti Energia juhatuse esimehena alates detsembrist 2005, juhatuse liikmena aga juba alates 1998. aastast.

2006. aastal, kui Liive kinnitati nõukogu poolt juhatuse esimeheks kolmeaastase tähtajaga, oli tema arvestuslik kuupalk ligi 7350 eurot, mis tänaseks on tõusnud ligi 15 300 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles