EL ja IMF alustasid Portugali viimast kontrollimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugal on raskustes.
Portugal on raskustes. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu (EL) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) audiitorid alustasid teisipäeval Portugali viimast kontrollimist, enne kui see riik tahab 17. mail ehk kuus kuud pärast Iirimaad rahvusvahelisest abipaketist väljuda ja naasta finantsturule.

78 miljardi eurose abipaketi eest on Portugali valitsus olnud sunnitud rakendama karme säästumeetmeid eelarvekulude vähendamiseks ning tegema struktuurireforme, et suurendada majanduse konkurentsivõimet ja kasvatada eksporti. Inimestele on see kaasa toonud palkade ja pensionide alanemise ning suure tööpuuduse.

Portugali asepeaminister Paulo Portas ütles, et see on viimane ja loodetavasti edukas rahvusvaheline kontroll ning riik saab tagasi oma majandus- ja finantsautonoomia.

Portugali suur test toimub kolmapäeval, kui riik tahab kuni 750 miljoni euro eest 10-aastasi riigivõlakirju müüa, mida ei ole tehtud 2011. aasta aprillist peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles