Ettevõtjad: 1000-euroste arvete eelnõu on endiselt rohmakas

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad peavad 1000-euroste arvete eelnõud endiselt rohmakaks.
Ettevõtjad peavad 1000-euroste arvete eelnõud endiselt rohmakaks. Foto: Caro/ Scanpix

Riigikogu teisele lugemisele läheb seaduseelnõu, millega ettevõtjad peavad hakkama esitama maksuhaldurile 1000 euroste arvete kohta käivat infot. Esindusorganisatsioonide hinnangul on eelnõu endiselt rohmakas ja läbimõtlemata.

Postimees toob esindusorganisatsioonide pöördumise täismahus.

Riigikogu teisele lugemisele läheb seaduseelnõu, millega ettevõtjad peavad hakkama esitama maksuhaldurile 1000 euroste arvete kohta käivat infot. Eelmisel korral, kui eelpool nimetatud eelnõu oli riigikogus lugemisel võeti eelnõu vastu, kuid õnneks jättis president Toomas Hendrik Ilves seaduse välja kuulutamata, märkides muuhulgas, et seadus ei ole proportsioonis saadava tuluga ning ettevõtjate panusega ja «superandmebaasi» loomine on ärisaladuse risk.

Homme riigikogus teisele lugemisele minev eelnõu on eelmisega võrreldes küll mahukam, kuid mitte sisulisem ning ka presidendi poolt toodud aspektid ei saa selles eelnõus oodatud vastuseid.

Ettevõtjad kutsuvad üles riigikogu liikmeid antud eelnõud mitte vastu võtma, sest maksuseaduse muudatusi ei tohi vastu võtta rutates.

Vanarahvaski on leidnud, et üheksa korda mõõda ja üks kord lõika.

Avaldusele on alla kirjutanud:

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA); Eesti Maksumaksjate Liit (EML); Eesti Laevaomanike Liit (ELL); Eesti Turbaliit; Eesti Raamatupidajate Kogu (ERK); Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete  Eesti Liit (AMTEL); Audiitorkogu ja  Eesti Projektbüroode Liit (EPBL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles