Lemminkäinen: petturite jaoks muutub hangetel osalemine keerulisemaks

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens.
Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ehitusfirma Lemminkäinen suhtub ehitushangete reeglite karmistamisse positiivselt ning ettevõtte juht Sven Pertens leiab, et petturite jaoks muutub nüüd hangetel osalemine keerulisemaks.

«Maksudest kõrvalehoidmise kaudu hangetel tehtavad alapakkumised loovad ebaõiglase konkurentsiolukorra ning mõjuvad ehitusturule tervikuna kahjulikult, » kommenteeris Pertens Postimehele.

«Kindlasti leidub ka täiendavate nõuete järgselt neid ehitusettevõtteid, kes otsivad võimalusi maksud tasumata jätta, aga nende jaoks muutub hangetel osalemine keerulisemaks, vastavad juhud vähenevad ja seega täidab nõuete karmistamine oma eesmärgi,» lisas ta.

Konkurents ehitusturul on Pertensi sõnul tihe ja karmimad reeglid kindlasti tegijaid juurde ei too. «Reeglite muutmisest tingituna peavad aga turult lahkuma ennekõike need ettevõtted, kes praegusega võrreldes ausamas ja õiglasemas konkurentsiolukorras enam toime ei tule,» märkis Pertens.

 Pertensi sõnul on seega tulevikus oodata ehitusturu korrastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles