Soome turistid ostavad Eestist üha rohkem alkoholi

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinaralli kogub hoogu.
Viinaralli kogub hoogu. Foto: Peeter Langovits

Uuringud näitavad, et soome turistid on aasta jooksul välismaalt ligi 15 protsenti rohkem alkoholi kaasa toonud.

Välismaalased tegid eelmisel aastal Eestisse üle 6 miljoni reisi ja aastaga oli kasv ligi 13 protsenti. 41 protsenti külastajatest olid soomlased. Ka piiriülestes alkoholiostudes on kõige suuremad just soomlaste ostud.

Nii EKI kui ka Soome uuringud (THL) näitavad, et soome turistid on aasta jooksul välismaalt ligi 15 protsenti rohkem alkoholi kaasa toonud ja olenevalt joogigrupist on siin Eestist toodud kauba osakaal 59-88 protsenti.

Koguseliselt ostsid välisturistid kaasa või tarbisid Eestis kohapeal kõige enam õlut, kokku 34,3 mln liitrit (pudeli kanguses). Lahjasid alkohoolseid jooke müüdi välisturistidele koos kohapealse tarbimisega kokku 23,8 mln liitrit, kangeid alkohoolseid jooke 9,5 mln liitrit ning veine 5,5 mln liitrit.

Välisturistide kaasaostetud alkohoolsetest jookidest suurenes aastaga kõige enam lahjade alkohoolsete jookide, veinide ja õllede ostukogus (14-15%).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles