Kim Dotcom võitis tagasi luksusautod ja raha

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megauploadi asutaja Kim Dotcom.
Megauploadi asutaja Kim Dotcom. Foto: SCANPIX

Multimiljonär Kim Dotcom, failivahetuskeskkonna Megaupload looja, on kohtu all seoses autoriõiguste rikkumise süüdistustega.

USA ametivõimud ja mitmed suured filmikompaniid süüdistavad Dotcomi illegaalse failivahetuse organiseerimises ning selle abil rikastumises, vahendab BBC. Jaanuaris 2012 võõrandasid ametivõimud tema Uus-Meremaal asuvast häärberist enam kui 15 luksusautot, sealhulgas 1959. aasta roosa Cadillaci ning tähelepanuväärses koguses sulatama.

Ülemkohus otsustas, et Dotcom ja tema naine Mona peavad võõrandatud vara tagasi saama, Dotcom teatas sellest Twitteri-säutsuga. Süüdistajatel on edasikaebamiseks 14 päeva.

Lõplik kohtulahing leiab aset juulis. Kõigis punktides süüdimõistmise korral ähvardab Dotcomi 20-aastane vanglakaristus. Praegu ei lase ta tujul langeda, on rajanud pilveteenuse Mega ja pürib poliitikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles